Građani su i danas blokirali saobraćaj na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u znak protesta zbog izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Prema najavi, blokada će i danas trajati do 16 sati.

Kako se vidi na snimcima, Nikšićani su pristigli i organizovali bakljadu, nakon čega su ispraćeni aplauzom.

Na Bogetićima se igra i crnogorsko kolo.

Današnji skup obezbjeđuje policija, a kao i prethodnih dana prolaz će biti omogućen samo za hitne slučajeve.

“Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati” poručio je Inicijativni odbor slobodnih građana, a prenosi Pobjeda.
 
Podsjetimo, upućeni su zahtjeve Vladi i najavljeno da će radikalizovati protest ako oni ne budu ispunjeni do 12.aprila.

Zahtijevaju da se sporna Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci ili da se donese uz učešče poslanika suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore i posebno, uz učešće predstavnika svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori, zatim da se saopšti ko je bio u vozilu sa zatamnjenim staklima, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio.

Takođe su saopštili da očekuju i da se premijer Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je prije tri dana prijetio.

Građani koji protestuju već treći dan poručuju da iza skupova, blokada i protesta i svih buntova na nivou Crne Gore ne stoji ni jedna partija ili političar. 

“Stoje svi slobodni građani Crne Gore kojima basta da kažu Ne!”

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta