Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: AP

Britanska premijerka Liz Tras priznala je da je trebalo bolje da pripreme teren za njen plan za ekonomski rast kako bi se minimizovala reakcija tržišta. Naime, funta je dostigla rekordno nizak nivo, a troškovi zaduživanja države su porasli.

Liz Tras, koja je u Dauning stritu manje od mjesec dana, ublažila je svoj ton govoreći za Bi-Bi-Si o ekonomskom programu.

Navela je da je htjela da ubijedi javnost da će im njen program dugoročno donijeti korist, a paket energetskih mjera im pomoći da ove zime lakše plate račune za struju i gas.

Ipak, priznaje da je trebalo bolje da pripreme teren kako bi umanjili negativnu reakciju tržišta, koja je dovela do pada funte i rasta troškova zaduživanja države.

Ona ostaje pri svom planu ekonomskog rasta za koji su je kritikovali investitori i ekonomisti, navodeći da on dovodi do trošenja milijardi funti, bez objašnjenja kako bi to moglo da bude finansirano, kratkoročno gledajući. 

„Razumijem njihovu zabrinutost za ono što se desilo protekle nedjelje, ali stojim pri paketu koji smo najavili, kao i pri tome da smo morali da ga najavimo jer je bila potrebna brza reakcija, ali prihvatam da je trebalo bolje da pripremimo teren“, rekla je Liz Tras.

Izvor: Danas

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta