Izvor: Pixabay

Foto: Pixabay

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp poručio je danas da presuda suda u Vašingtonu po kojoj nema imunitet, “uništava američku naciju”.

“Predsjednik Sjedinjenih Država mora da ima pun imunitet kako bi mogao da radi ono ono što je dobro za našu zemlju. Ne smije se dozvoliti da ova presuda koja uništava američku naciju ostane na snazi“, naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial, reagujući na odluku suda u Vašingtonu u kojoj se navodi da bivši predsjednik SAD nema predsjednički imunitet i da može biti tužen po optužbama za zavjeru da je htio da poništi rezultate izbora 2020. godine.

On je dodao da će, ukoliko ne bude poništena, odluka „strašno naškoditi“ instituciji predsjednika SAD i samoj državi.

„Predsjednik će se plašiti da djeluje iz straha od opake odmazde suprotne strane nakon što napusti funkciju. Znam, iz ličnog iskustva, jer upravo kroz to prolazim. To će postati političko oružje koje će se koristiti za miješanje u izbore“, naveo je Tramp.

Očekuje se da će Tramp da se žali na presudu, što znači da bi slučaj mogao da dospie do Vrhovnog suda, gdje konzervativci imaju većinu 6:3.

Američki specijalni tužilac Džek Smit optužio je Trampa da je planirao da poništi pobjedu Džozefa Bajdena na izborima 2020. godine i da je načinio krivično djelo kako bi ostao na funkciji.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta