Top 5 ženskih modnih trendova u 2021. godini

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ženska moda je tokom cijele 2021. godine bila ispunjena kontrastima, fenomelnim umjetničkim izrazima i autentičnim estetskim rješenjima. Postavila se kao suprotstavljena prethodnoj godini i svemu što ju je pratilo, a što je modu suzbijalo.

Dizajneri se dali svojoj kreativnosti da se ispolji, a trendseteri širokih ruku dočekali sve što su im pripremili. Streetstyle postao je autentičniji nego ikada!

Istražili smo šta je to tokom 2021. godine u ženskoj modi bilo naročito aktuelno i po čemu će kupovina i prodaja odjeće za žene ove godine ostati upamćene, te šta je ono što su dame najviše potraživale.

Priroda je ponovo IN

Da, prirodni materijali se vraćaju na vrh trenda i popularnosti, a sve su na većoj cijeni, pa možemo očekivati da ovako ostane i naredne godine, ali i u decenijama koje dolaze.

Pamuk, svila i viskoza naročito su popularni, a sve je važniji i nacin na koji su uzgajani.

Oznaka koja pokazuje da je tekstil organskog porijekla, ili da potiče od recikliranog materijala, možda je i najveći svjetski modni trend, a da prvi put nema veze sa estetikom, već sa etikom. Ekologija i moda su povezani na višestruke načine, pa je pitanje odabira stvari koje ćemo nositi i pitanje koliko nam je stalo do zdravog okruženja. 

Birajte garderobu od prirodnih, na etički pogodan način uzgajanih materijala i bićete sigurni da ste IN!

Combat boots – upečatljiv i udoban izbor

Skoro svaka modna prodavnica ima ih u svojim izlozima još od rane jeseni, a vjerovatno će biti prisutne sve do kasne zime, početka proljeca.

Takozvane borbene čizme, inspiisane martinkama, osvojile su udobnošću, ali i lakoćom za kombinovanje sa najrazličitijim odevnim kombinacijama i nošenjem u raznovrsnim prilikama. Dolaze u crnoj, bež, maslinastozelenoj, ali i hrabroj pink, zelenoj i drugim koloritima koji privlače poglede.

Najbolje od svega je što vizualno čine da figura izgleda vitkije, pa utiču i na izgled tijela. 

Pidžama kao inspiracija

Ako je nešto dobro proteklo iz 2020. i svih okolnosti koje su nas zadesile radi borbe protiv virusa, onda je to udobnost kao imperativ u modi. Pokazali smo da nismo spremni da je se odreknemo ni u 2021. godini, a da vjerovatno nećemo ni narednih.

Elegantno interpretiran kroj pidžame je postao odličan za noćni izlazak, baš kao što je i haljina izrađena po ugledu na spavaćicu. Kao materijali, naročito se cijene svila i saten – svakom od ovih komada daju dozu luksuza. Kako su često skupi, i poliester može biti odlično rjesenje.

Ove autentične  kombinacije inspirisane stvarima za spavanje dodatno učinite elegantnim odabirom salonki i adekvatnog nakita i možete da budete sigurni da ćete napraviti odličan, trendi izbor za svaku svečanu priliku. 

Skinny džins smo ostavili u istoriji

Ko još uživa u konstantnom stezanju na nogama i u struku? Sigurni smo da vas nema mnogo.

Imamo dobre vijesti – u 2021. godini u ponudi ženskih modnih prodavnica preovladavale su široke pantalone, od boyfriend dzinsa, preko čuvenih zvoncara, pa sve do ravnih farmerki. I osvojile su dame udobnošću koju pružaju, ali i vrlo trendi izgledom.

Između košulje i jakne – za sve prilike

Nije ni košulja, nije ni jakna, ali na neki način jeste i košulja i jakna.

Znate li odgovor na zagonetku?

Mislimo na jakne inspirisane krojem košulja, ili jos bolje – košulje inspirisane toplotom i kvalitetom jakni. Ovaj odjevni komad je kombinacija najboljeg od oba svijeta. Zadržava eleganciju linija klasične košulje, koju kombinuje sa toplotom jakne. Predstavlja komad koji je odličan za prelazna godišnja doba, što nam je savršena inovacija, jer su kožne jakne vec skoro 10 godina glavne na ovom polju!

Baš kao i dobra, stara bajkerka, ova kombinacija košulje i jakne idealno se slaže uz skoro svaku kombinaciju i nosiva je u najrazličitijim prilikama. Od ležerne šetnje po gradu, odlaska na posao ili na večernje piće i izlazak – savremenu ženu prate u svakoj prilici, čineći da izgleda trendi od 9 am do 9 pm.

Šta nas očekuje u ženskoj modi naredne godine?

Midi dužina suknji i haljina, još kraći krop topovi i sve više ekoloških osvrta kroz modnu interpretaciju. 

Komfor će i dalje biti trendi i u sklopu streetstyle outfita, pa će trenerke ostati naši vjerni modni pratioci, i van teretane. 

Od dezena, preovladavaće pepito i crno-beli kontrasti. 

Šta vi mislite da će se zadržati u ženskoj modi i 2022. godine? Jeste li već napravile spisak za kupovinu za sljedeći šoping ili ćete to tek učiniti? 

Uživajte u modi i izvucite ono najbolje iz svega što nam ona pruža!

Izvor: DDL

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta