Search
Close this search box.

Iz MUP-a obavijestili

Tokom vikenda uhapšeno 40 vozača

Tokom vikenda, od 07. do 10. juna, na crnogorskim putevima evidentirane su 54 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dok je osam lica zadobilo teške, a 22 lica lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Foto: Gradski.me
Foto: Gradski.me

Kako navode, u istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 124 prekršajne prijave, izdali 1024 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 16 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Slobode je lišeno 40 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od tog broja njih 30 je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, pet vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci, i pet vozača  zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, saopšteno je iz MUP-a.

Na kraju su naveli da od ukupnog broja lica lišenih slobode, njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, šest u Pljevljima, četiri u Budvi. 

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments