NAJNOVIJE

Foto: Pixabay

Grad Tokio tražio je dozvolu vlade Japana za sprovođenje hitnih mjera za suzbijanje brzog naleta koronavirusa, malo više od tri mjeseca prije početka Olimpijskih igara, navode svjetski mediji.

Tokio je u januaru izašao iz vanrednog stanja, a guverner Juriko Koike rekla je novinarima da je tražila da se dozvoli kazna za vlasnike preduzeća koji prkose mjerama i kazne za one koji ih ne poštuju.

Zahjtev Tokija došao je pošto je Osaka tražila hitnu medicinsku pomoć zbog prepunjenosti bolnica zbog brojnih novih slučajeva zaraze.

Tokio je u srijedu imao 555 novih slučajeva pozitivnih na koronavirus, što je najviše još od početka februara.

Koike je rekla da je uznemirena brzim širenjem novih sojeva koronavirusa, posebno zbog britanskog.

„Bilo je pitanje vremena kada će se Tokio suočiti sa situacijom sličnom Osaki“, navela je Koike.

Osaka je prethodno dostigla rekordnih 878 zaraženih u danu, a guverner Hirofumi Jošimura tražio je da se štafeta olimpijske baklje zbog toga izmesti sa puteva u park.

Koronavirus se širi i u ostalim gradovima Japana, koji je u ranoj fazi procesa vakcinacije.

Novi talas mogao bi da uzrokuje dalje otkazivanje događaja koji su vezani za Olimpijske igre, poput probnog turnira u vaterpolu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta