Search
Close this search box.

Todorović: Najoštrije osuđujem primitivistički napad nepoznatog građanina na bivšu ministarku Bratić

Najoštrije osuđujem primitivistički napad nepoznatog građanina na bivšu ministarku prosvjete, Vesnu Bratić, kazala je portparolka Demokratske narodne partije Jovana Todorovič
foto:DNP

Kao pripadnica slabijeg pola, ističe da se prostačkom ophođenju prema ženama, poput javnog ataka na Vesnu Bratić, uz psovke i uvrede na granici fizičkog obračuna, jednom najzad mora stati na kraj.

“Posebno u vremenu kad naša država sve više napreduje na evropskom putu, na kojem nema mjesta mizoginiji i kabadahijskom ponašanju prema bilo kojoj ženi, majci, sestri i kćerki u Crnoj Gori”, navela je Todorović.

Posebno zabrinjava što je g-đa Bratić u svojoj izjavi za javnost istakla da je i ranije primjećivala izvjesne prijeteće signale, pa nadležni organi moraju konkretnije povesti računa o njenoj ličnoj bezbjednosti.

“Bratićeva je svakako u pravu i kad ističe da se ataci prema njoj javljaju i kao posljedica širenja govora mržnje na društvenim mrežama, čime se ne doprinosi stepenu tolerancije, niti uvažavanju svih žena u Crnoj Gori”, kazala je ona.

Kao portparolka DNP-a, apeluje na sve nadležne organe, policiju i dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, da nemili slučaj procesuiraju, jer žene u Crnoj Gori u zabrinjavajućem broju primjera doživljavaju razne oblike prijetnji, od verbalnih do fizičkih nasrtaja.

“Stoga podržavam sve apele resornih institucija i odgovornih pojedinaca, koji su stali na stranu Vesne Bratić, ističući da miran građanski život bez prijetnji i nasilja na ulici i bilo gdje, posebno prema ženama, predstavlja jednu od temeljnih perspektiva našeg društva u cjelini”, zaključuje Todorović.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments