TO Podgorice organizovala manifestaciju “Kafa za merak“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Mediabiro

Turistička organizacija Podgorice organizovala je manifestaciju “Kafa za merak“ tokom koje su sugrađani i posjetioci, kod Sahat kule na Trgu Bećir-bega Osmanagića, mogli da degustiraju tradicionalne specijalitete, ali i orijentalne poslastice.

Manifestacija je organizovana u cilju promocije kulturno istorijskih lokaliteta i bogate gastro ponude Glavnog grada. Direktorica TO Podgorica Irena Rogošić kazala je da je to nastavak promocije kuluturno istorijske rute “Ljubavnom stazom do kulturnog indentiteta Podgorice“, koja je počela u četvrtak, prenosi Mediabiro.

Rogošić ističe da je, sa turističkog aspekta, prednost Glavnog grada to što je blizu mora i planina. Podgoričani zbog toga često vikende provode van grada, pa su ovakve manifestacije, kaže Rogošić, način da sugrađane animiraju da slobodno vrijeme provedu u svom gradu.

Ona je podsjetila da se u Podgorici, u proteklom periodu, mnogo toga dešavalo na kulturnom planu u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Uskoro koncert na Sastavcima, bal pod maskama na Duklji


Rogošić smatra da će razvoj preduzetništva i biznisa, koji Glavni grad u kontinuitetu podstiče, doprinijeti obogaćivanju sadržaja i brojnim manifestacijam u narednom periodu.

“Slična manifestacija biće organizovana prvog lijepog vikenda na Sastavcima, koncertom izvorne podgoričke muzike. Na Duklji će biti upriličen tematski bal pod maskama. Sada smo u fazi dobijanja neophodnih dozvola, jer je Duklja zaštićeno kulturno dobro. U oktobru će biti organizovan festival vina, a u toku je  dječija slikarska radionica  koja će trajati mjesec. Slikarsku radionicu za najmlađe organizujemo srijedom i petkom od 18 do 19 sati na Trgu Nezvisnosti”, kazala je Rogošić.

Ona je najavila i promociju kulturno – istorijskih ruta, svakog petka za različite ciljne grupe, a cilj je bolja promocija kulturno-istorijskih lokaliteta i kulturne baštine Glavnog grada.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta