Američki poslodavci u martu su otvorili gotovo dvostruko više radnih mjesta nego u februaru, pokazao je izvještaj Ministarstva rada, odražavajući nastavljenu deblokadu ekonomske aktivnosti koju je ograničavala pandemija.

“U najvećoj svjetskoj ekonomiji u martu je otvoreno 916 hiljada radnih mjesta. To je gotovo dvostruko više nego u februaru, kada je prema revidiranom podatku broj zaposlenih porastao za 468 hiljada.”, objavilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je revidiralo naviše i podatke za januar, koji sada pokazuju 233 hiljada novih radnih mjesta, odnosno 67 hiljada više nego što je prvobitno objavljeno.

U martu je najviše novih radnih mjesta otvoreno u sektoru ugostiteljstva i aktivnosti u slobodno vrijeme. Pojačano su zapošljavali i poslodavci u privatnom i državnom obrazovnom sektoru, kao i oni u građevinarstvu.

Ukupan broj zaposlenih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i dalje je manji 8,4 miliona, odnosno 5,5 odsto u odnosu na pretpandemijski nivo.

Stopa nezaposlenosti skliznula je na šest odsto, no i dalje je gotovo dvostruko viša u odnosu na period prije korona virusa.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta