Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: PG Biro

Glavni grad u saradnji sa Crnogorskim udruženjem za srčanu slabost obilježio je Svjetski dan srca pod sloganom “Svim srcem za sva srca” u Bemax parku. Za sve prisutne pripremljeni su brojni sadržaji, a sve sa ciljem ukazivanja na važnost očuvanja zdravlja svakog pojedinca.

Građani su imali priliku da besplatno izmjere krvni pritisak, kao i da dobiju vaučere za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi i program ishrane od farmaceutckih kuća. Pored toga, program su upotpunili fitnes i ples časovi, kao i sportska takmičenja, te na taj način još jednom ukazali na značaj fizičke aktivnosti kada je u pitanju očuvanje zdravlje.

Građani su tom prilikom istakli da su veoma zadovoljni što se u Podgorici organizuje sve više ovakvih manifestacija, te pozvali na svakodnevno praktikovanje zdravih stilova života.

Glavni grad nastavlja da ogranizuje ovakve i slične aktivnosti i da na taj način doprinosi promovisanju zdravih stilova života, ali i stvaranju boljih uslova za boravak na otvorenom, kao i za rekreativno bavljenje sportom.

Jedna od organizatorki, dr Maja Miročević, predsjednica Crnogorskog udruženja srčanih slabosti kazala je za Antenu M da je ovo najveći javni događaj koji se tiče globalnog zdravlja.

“Prevencija kardiovaskularnih oboljenja treba da počne od ranog djetinjstva, zato je danas bio organizovan i program za najmlađe”, poručila je.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta