gov.me

NAJNOVIJE

Dolazak na sjednicu je pitanje odgovornosti odbornika i svako odlaganje direktno ide na štetu građana Podgorice, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Opštine Podgorica u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na Televiziji Crne Gore. Poručila je i da nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time ugrožava vlast u glavnom gradu.

“Skupštine trebaju da se održavaju redovno i da se odluke redovno izglasavaju kako bi se obezbijedila funkcionalnost ne samo Skupštine, već i grada u cjelini”, kazala je Borovinić Bojović, ne želeći da komentariše prekompozicije u Pokretu “Evropa sad”.

Istakla je da postoji legitimno pravo da dođe do nesuglasica, ali smatra da treba da se rješavaju isključivo dijalogom van i u Skupštini.

“Da li će danas biti kvoruma, ne mogu sa sigurnošću da kažem, ali organizovaću kolegijum, odnosno sastanak sa šefovima partija. Poštujem demokratski milje i svaka moja odluka biće dogovorena na kolegijumu”, rekla je gošća TVCG.

Na pitanje da li može doći do kršenja sporazuama u glavnom gradu, predsjednica SO Podgorica je istakla da to toga može doći jedino ako neko odluči da sa DPS-om ruši vlast.

“Ostavljam prostor da obje strane imaju svoju percepciju. Jedino što je važno i u interesu građana je redovno održavanje sjednica SO”, dodala je ona i istakla da su na dnevnom redu današnje sjednice, između ostalog, i odluka koje se odnosi na Proljećni pazar, imenovanja u preduzećima, određivanje lokacije za izgradnju gradskih stanova, sajmišta, odluka o finansiranju sportskih klubova…

Još jednom je naglasila da bi bilo ko bi suprotno djelovao od izbornih obećanja, bio prepoznat kao neko ko doprinosi krizi.

Vanredne izbore pominje DPS i ne zato što su spremni već da dokažu nestabilnost trenutne parlamentarne većine. Nikome u parlamentarnoj većini ne pada na pamet da dogovore pravi sa DPS-om i time uzdrma parlamentarnu većinu, odnosno vlast u Podgorici”, naglasila je Borovinić Bojović.

Komentarišući aktuelno razgraničenje opština, predsjednica SO Podgorica je kazala da je važno da sve opštine funkcionišu na sistemski najbrži i najbolji način.

“Razgraničenje da je jednostavan posao, bio bi davno završeno. Svi timovi su ozbiljno pristupili ovoj priči i vjerujem da ćemo ubrzo moći da kažemo više”, poručila je Borovinić Bojović.

Podsjetimo, pet bivših odbornika PES-a nije se pojavilo na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada koja je, nakon što nije bilo kvoruma, odgođena za danas.

Poseban klub odbornika ranije je saopštio da što se njih tiče nema krize vlasti u Podgorici, poručujući da će biti konstruktivni dio skupštinske većine.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta