Patriotske auto-kolone koje se održavaju svake neđelje šalju poruku da Crnogorci ne ljube lance, saopšteno je iz organizacije “Crnogorska Andrijevica”.

“Tamo, đe je sve počelo: 17. jul 1941, Crvena prla – Trešnjevo, Andrijevica. Opštenarodni ustanak u srezu Andrijevačkom, prvi oslobođeni grad u Evropi. Naši preci ostavili su nam obavezu da sve nove generacije čuvaju ideologiju antifašističke Andrijevice. Svaki kamen, svaka ulica, svaki Crnogorac u našem gradu ponosno će nositi istoriju naših predaka, a mi pisati novu za našu đecu…jer Crnogorci ne ljube lance.

Kako u prošlosti, tako i danas… Omladina Andrijevice svoju istoriju piše sa istog mjesta. Jedan je od najmanjih gradova, a ako bismo ga mjerili ljubavlju prema svojoj zemlji, bio bi među najvećim na svijetu. Kolona duga nekoliko kilometara pokazala je kako se voli i brani svoja zemlja. Obgrljeni crvenim barjacima, kolonu ljubavi počeli su sa Crvenih prla. Puni energije i naklonosti prema svojoj zemlji, jasnu poruku šalju ove, ali i svake naredne neđelje, da Crnogorci ne ljube lance”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Portal Antena m

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta