Foto: Printscreen

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru odbio je zahtjev za izuzeće tužioca u slučaju pomorske nesreće u kojoj je 11. jula prošle godine nastradala Maja Šljivančanin, potvrđeno je Danu iz tužilaštva.

Na ponovljenom suđenju koje je počelo pred Osnovnim sudom u Kotoru, odbrana maloljetnog Beograđanina M.S. tražila je izuzeće postupajućeg tužioca u ODT Kotor Srđe Jovanovića.

Šljivančanin je nastradala kada je barku, u kojoj se nalazila sa vjerenikom Vladimirom Stanišićem, udario gliser kojim je u pravljao M.S.

On se na prošlom ročištu pred vijećem sudije Danijele Samardžić pojavio sa svojim zakonskim zastupnikom, svojim ocem Miloradom Savićem, te advokatima Vladimirom Vulekovićem i Mladenom Peruničićem.

Na pretres je pristupio i predstavnik oštećene porodice pokojne Maje Šljivančanin, njen brat Vlado, te oštećeni Stanišić i njegovi punomoćnici, advokati Milovan Milošević i Milija Šaranović, kao i predstavnica Centra za socijalni rad Kotor Bojana Damjanović.

Kako je prije početka glavnog pretresa objasnio branilac M.S., advokat Vuleković, izuzeće je zatraženo shodno čl. 43 st. 1, u vezi čl. 38. st. 6 Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje okolnosti koje izazivaju sumnju u Jovanovićevu nepristrasnost.

Izvor: Dan

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta