Sudbina umiješala prste i spojila dvoje umjetnika: Duet „Utopija“ spreman za Biser Jadrana

Kada je Daniel Popović prvi put čuo Julijinu prepoznatljivu boju glasa i spazio mladu, lijepu umjetnicu posebnog šarma, vedrog duha i pozitivne energije, zaista je znao o njoj samo da zove se Džuli.

Daniel je Milan Popović a Julija – Milica Popović, oboje porijeklom iz Crne Gore, oboje žive za muziku. Kako je sudbina umiješala prste i spojila ovo dvoje umjetnika, pričaće oni u danima koji dolaze.

Na Regionalni muzički festival „Biser Jadrana“ koji se održava pod pokroviteljstvom grada Tivta  i čiji je umjetnički direktor gospodin Bojan Delić, donose kompoziciju „Utopija“.

Muziku je komponovao Daniel Popović; za tekst je zaslužan gospodin Nenad Ninčević u saradnji sa El Tono; aranžman potpisuju Daniel Popović i Nebojša Sajić.

Festival “Biser Jadrana” na programu je 29. juna u Tivtu.

Umjetnik srcem, duše široke kao more, građanin svijeta,  kompletan autor: kompozitor, tekstopisac, gitarista , pjevač raskošnog vokala, aranžer i producent,  preko pola vijeka traje na muzičkoj sceni, a više od 40 godina je prisutan u diskografiji. Nosilac mnogobrojnih priznanja od kojih je posljednje u nizu Multiplatinum Award Hrvatske Diskografske Udruge za najprodavaniji album svih vremena na prostoru bivše SFRJ koji je prodan u 1.200.000 hiljada primjeraka.

Ovaj izuzetan čovjek, radoholik, esteta, slikar, altruista, ljubitelj prirode, borac za istinu, prava slabijeg, pravdu, borac za planetu na kojoj živimo, poštovalac žena koji često zna izjaviti da bi ženama prepustio bavljenje politikom jer su majke, ćerke, supruge, sestre, čuvarke ognjišta…..umeo je napraviti dom gdje god da ga je život odveo, a nosio ga je širom planete, upisao ga zlatnim slovima u Anale Eurosonga. „Đuli“ je evergreen Evrovizije, i njegova lična karta.

Daniel Popović proneo je ljepote Crne Gore širom ove naše planete, uzduž i poprijeko.

Julija je skrenula pažnju medija i publike talentom i ljepotom još sa 17 godina kao članica ženskog teenage sastava Julija i Julija. Učestvovala je na nekoliko festivala i osvajale nagrade: Festival u Budvi 2004. (Nagrada za tekst) Festival stari Grad 2005 i 2006.godine (drugo mjesto i nagrada publike) Beovizija 2006 . Nakon nekoliko uspješnih godina na estradi, duo prestaje da funkcioniše.

Iako je sa uspjehom završila  Fakultet političkih nauka u Beogradu i master iz novinarstva, ljubav prema sceni nije prestala, pa se, sa diplomom u ruci vraća pjevanju ali ovaj put kao solo izvođač. Objavljuje singlove: „Sama“, „Još te ima“, „Prinčevi“ , „Da l’ ti žena zna“ i ostvaruje saradnju sa velikim imanima poput Dragana Brajovića Braje, Aleksandra Sofronijevića i mnogim drugima. 

2022 se pojavljuje na Pesmi za Evroviziju sa pesmom „Brzina“. Julija nije samo oduševila svojom izuzetnom vokalnom interpretacijom na sceni festivala, već je demonstrirala i impresivne plesne veštine. Njeni dinamični i graciozni pokreti savršeno su se uklopili sa muzikom, čineći njen nastup vizuelno spektakularnim. Ona je publiku očarala njenom energijom i sposobnošću da besprekorno kombinuje pevanje i ples.

Svojim povratkom na muzičku scenu ona je napravila muzički bum, a od tog trenutka jedna je od najtraženijih pevačica mlađe generacije u Beogradu.

Ova lijepa Beograđanka porijeklom je Crnogorka, djetinjstvo je provodila u rodnom gradu svog oca, Podgorici. Veza sa glavnim gradom Crne Gore i dalje je jaka, pa je Julija često kod svoje familije.

Ostavite komentar

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments