Studiranje na Univerzitetu Crne Gore (UCG) su jako kvalitetno, tako da ćemo vratiti dug ovom društvu, poručio je rektor UCG Vladimir Božović u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore.

Na fakultetima na UCG već studira 17.000 mladih, a Božović poručuje da rektorat prati koliko može sve što se događa na tržištu rada. 

“UCG jeste malo konzervativna institucija, a promjene se ne dešavaju od danas do sjutra. Mi nastupamo vrlo aktivno i odgovorno. Ipak, imamo bojazni da nećemo imati dovoljno studenata, a to je već cjelokupni problem države”, kazao je Božović. 

Govoreći o novim projektima, Božović je kazao da je odvojeno četiri ili pet miliona eura za projekte.

“To su realna sredstva i važna za život univerziteta. Živost u našem kampusu se uveliko osjeća. Što se tiče daljih projekata, rekonstrukcija zgrade Arhitekstonskog fakulteta je u završnoj fazi. U toku je rekonstrukcija i tehničkih fakulteta i skoro sve sale su obnovljene. Radimo nove sisteme, pri kraju je tehnološki park, a radi se i zgrada Filozofskog fakulteta  sa određenim promjenema koje ćemo napraviti”, zaključio je Božović. 

Božović je mišljenja da su studije na UCG jako kvalitetne i da ima itekako prostora za poboljšanje. Institucija već zapošljava oko hiljadu radnika i Božović je sa te strane jako zadovoljan. 

“Univerzitet je kompleksna institucija. U akademskih zvanjima ima oko 550 zaposlenih, a ostatak je administrativno osoblje. Svi se trude i žele da doprinosu poziciji i društvu unutar zemlje. Akademski dio je zadovoljan materijalnim stanjem, a administracija dijeli sudbinu Ministarstva prosvjete. Ipak, saopštio bih da je ovih dana pri kraju jedan dogovor sa našim sindikatom, tako da će im se poboljšati status”, poručio je Božović. 

Izvor: Portal RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta