Foto: FSS/Twitter

Selektor Srbije Dragan Piksi Stojković kazao je nakon poraza od Brazila (2:0) da razlog poraza leži u tome što je njegova ekipa pala fizički u nastavku, te istakao da mu je žao što nije na raspolaganju imao sve zdrave igrače.

“Selesao” je nadigrao “orlove”, a čovjek odluke bio je Rišarlison koji je bio dvostruki strijelac, a njegov drugi pogodak je prava majstorija.

“Mislim da je presudilo to što smo u drugom poluvremenu bili skoro pa katastrofalni u fizičkom smislu, što je za mene dosta iznenađujuće. Pali smo fizički, Brazil je kao iskusna ekipa to iskoristio, ono gdje smo najjači, a to je pasing igra jednostavno je nije bilo u drugom dijelu”, rekao je Stojković nakon meča za TV Arenu sport.

Stojković je bio zadovoljan prvim poluvremenom.

“Prvo poluvrijeme je bilo dosta solidno i korektno sa naše strane, imamo tri rekovalescenta – Vlahovića, Mitrovića i Kostića, to se bukvalno desilo u nevrijeme, to je prava istina. Brazil je drugo poluvrijeme potpuno dominirao, zaslužena je pobjeda. Žao mi je samo što smo u fizičkom smislu pali i nemamo zdrave igrače, ali ovih par dana moramo maksimalno da iskoristimo da se odmorimo i da pokušamo u sljedeće dvije utakmice da riješimo našu sudbinu. Ja se iskreno nadam da ćemo moći da računamo na Kostića protiv Kameruna, ostaje šteta što nismo bili kompletni, inače bi mogli da odigramo dobro protiv Brazila”, jasan je Piksi.

Kapiten “orlova” Dušan Tadić kazao je da je prvi gol dao vjetar u leđa Brazilcima.

“Brazil je izuzetno kvalitetna ekipa, prvo poluvrijeme smo se dobro branili, mogli smo da ih ugrozimo iz nekih napada, ali nismo. Mislim da im je prvi gol dao vjetar u leđa i u nastavku im je bilo mnogo lakše, jer smo mi morali da preduzmemo mnogo više rizika. Ostaje žal, ali okrećemo se narednim utakmicama. Nije bilo previše prostora, dosta su nas dobro pritiskali i nismo mogli baš najbolje da nađemo prostor, da odigramo kvalitetan pas, ali moramo da idemo dalje”, izjavio je kapiten Ajaksa nakon meča za TV Arenu sport.

Srbija će naredni meč odigrati protiv Kameruna u ponedjeljak 28. novembra.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta