Tržnice i pijace” DOO će od ponedjeljka 12. aprila privremeno zatvoriti Stočnu pijacu i Pijacu upotrebljavane robe-buvljak u Podgorici, u cilju sprječavanja širenja zaraze virusom Covid-19, a shodno preporukama Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, saopšteno je iz Uprave Glavnog grada.

“Ova odluka je donijeta imajući u vidu da tokom vikenda veliki broj građana posjećuje ovu pijacu, što je posebno izraženo sada kada su vremenske prilike povoljne, jer je zdravlje građana Podgorice na prvom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaju  da su “Trznice i pijace” DOO u proteklih više od godinu dana, od početka epidemije, dale veliki doprinos u ovoj borbi i primjer su drugima, što stalno konstatuju brojni inspekcijski organi koji svakodnevno obilaze pijačne objekte.

“Svjesni činjenice da u svim našim objektima svakodnevno boravi veliki broj ljudi, proces rada smo organizovali na način da se strogo poštuju sve epidemiološke mjere i da se svaki građanin koji posjeti pijacu osjeća bezbjedno”, ističu u saopštenju.

Stoga, navode,  Pijaca upotrebljavane robe i Stočna pijaca neće raditi do daljnjeg, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana, dok zelene pijace “Pobrežje”, “Bazar”, “Forum”, Kamionska pijaca i pijaca u Tuzima rade uobičajeno.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta