Search
Close this search box.

Stiže tropski talas, biće do 40 stepeni

Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
pixabay
Foto: Pixabay


„Narednih dana, očekuje se dodatan priliv toplog vazduha, topla advekcija sa sjevera Afrike, što će usloviti u Crnoj Gori izuzetno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha u najtoplijim predjelima, dakle, u Zetsko-bjelopavličkoj ravnici, će vjerovatno dostići 40°C“, kazala je Mirković.

Pik ovog talasa, kako je istakla, očekuje se negdje od četvrtka-petka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.

Danas i narednih dana ćemo imati izuzetno visoke vrijednosti UV-indeksa. Danas preko 8,5 UV jedinice i svakako je neophodno skratiti boravak na suncu u periodu između 11 i 16 časova, upozorava Mirković.

Od četvrtka se povremeno očekuje mala i umjerena oblačnost. U subotu, po podnevnim satima, u planinskim predjelima, prvenstveno na sjeveru, ponegdje uz umjereni poveća razvoj oblačnosti, lokalno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak praćen grmljavinom. Do subote je stabilno izuzetno toplo, svakodnevno toplije vrijeme.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments