NAJNOVIJE

Foto: Printscreen

Američki Stejt department pozdravio je nastavak dijaloga Prištine i Beograda sa specijalnim predstavnikom EU u Briselu i pozvao da se diskusije hitno nastave.

“Ovo su razgovori koje pozdravljamo. I oni se danas odvijaju u okviru dijaloga uz posredovanje EU u Briselu i uključuju diskusiju o novoj valutnoj regulativi Centralne banke Kosova, vjerujemo da ove diskusije treba hitno da se nastave”, izjavio je sinoć glavni zamjenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel na konferenciji za novinare.

Patel je dodao da je dijalog jedini kanal za rješavanje pitanja vezanih za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

“SAD su bile jasne u izražavanju zabrinutosti povodom nove uredbe koja ograničava ulazak i upotrebu srpskog dinara na Kosovu, izrazili smo izvjesnu zabrinutost u vezi sa tim, a takođe smo ponovili naše pozive i Kosovu i Srbiji da deeskaliraju tenzije”, rekao je zamjenik portparola.

U Briselu je juče poslije odvojenih sastanaka održan i trojni sastanak glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

Petković je nakon sastanka izjavio da je jedan od predloga Beograda za rješavanje pitanja dinara kao platežnog sredstva na prostoru Kosova i Metohije – nastavak rada “Poštanske štedionice”.

Lajčak je na društvenoj mreži Iks (X) objavio da su se pregovarači dogovorili da razgovor nastave u ponedeljak, 25. marta.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta