NAJNOVIJE

Predgrad sa tvrđavom na kraju, Gojka Radonjića sa čuvemom tećijom, Keše Đurovića i njen čardak, i Kiš Mala u kojoj je galerija “Rista Stijovića”, starovaroške su ulice koje su dobile novo ruho.

Uprava Glavnog grada i ekipe radnika iz raznih krajeva Balkana vrijedno su radili prethodne godine i postavljali su kaldrmu. Pored kaldrme tu su i ivičnjaci sa moračkim oblutcima, a ispod njih struji nova atmosferska kanalizacija. Voda iz česme kod džamije Lukačevića ponovo teče. Nova saobraćajna signalizacija takođe je tu.

Radove je obišao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, a Starovarošani su ga srdačno dočekali i sa njim prošetali obnovljenim ulicama.

“Zahvaljujući  angažovanju Agencije za  izgradnju i razvoj proteklih nekoliko mjeseci smo završili radove na temeljnoj rekonstrukciji još dvije ulice u Staroj varoši – Ulici Keše Đurovića i Predgrad u ukupnoj  dužini 310 metara koji su podrazumijevali zamjenu podzemne infrastrukture u cjelini, zatim popoločavanje kako ulice tako i trotoarskih površina ukupne vrijednosti 250.000 eura”, rekao je gradonačlenik.

Duh starih vremena se vraća u Staru varoš, a njeni stanovnici, i stariji i mlađi, ne kriju ponos i oduševljenje.

Brojne su starovaroške kuće dobile novu fasadu, avlije su prefarbane i razne boje, a birali su ih njihovi vlasnici.

Slike najstarijeg podgoričkog naselja su preplavile društvene mreže, a komentari su kako Stara varoš ponovo blista i da posjeća na čaršije u Sarajevu i Mostaru.

Radovi se nastavljaju. Radnici, a sada već prijatelji Starovarošana, od zore postavljaju kaldrmu i oblutke pa će, kako je najavio gradonačelnik, i druge starovaroške ulice i sokaci dobiti novi-stari sjaj.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta