Stanić

Iako je bilo najavljeno, Vlada na današnjoj sjednici nije razmatrala Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. 
Ukoliko su potrebne izmjene one moraju proći odgovarajuću zakonsku proceduru i javnu raspravu, kazao je u izjavi za Gradski radio PR SDP-a Mirko Stanić.
“Standard za manje države je restriktivniji odnos prema dobijanju državljanstva, ali i mnoge velike evropske države imaju isti stav. Ovakve stvari se ne mogu prelamati preko koljena na način što će te donijeti u jednom danu odluku od koje zavisi budućnost ove države. Zato je i reakcija građana Crne Gore i svih onih koji su vezani za ovu državu veoma razumljiv”, kazao je Stanić.
On poručuje da u Crnoj Gori sve manje ima demokratije i zakona.
“Namjera Vlade od kad je formirana pokazuje značajno unižavanje svih državnih institucija i zakonskih procedura ove države. Od zaduženja koje je bilo tajno, kako kaže premijer Krivokapić, ali organizovano bez odluke Skupštine koja je nadležna za donose odluku o zaduživanju, do izmjene čitavog niza zakona koji se mijenjaju preko noći, sa postojećim ili nepostojećim kvorumom, do gašenja Montenegro erlajnza na način na koji neko ne bi zatvorio ni trafiku i ostavio 320 ljudi bez posla, pokazuje da ne postoji sistemsko djelovanje unutar Vlade. Čim ne postoji sistemsko, odnosno zakonito djelovanje unutar Vlade onda dolazi i do pada svih ostalih standarda pogotovo demokratskih”, ističe Stanić.
Selektivna pravda koju primjenjuje današnja Vlada, zaključije, najteži je oblik nepravde.

FOTO: SDP CG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta