gradski

Specijalno policijsko odjeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova, postupajući po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, juče je od komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravka Blečića tražilo dokumentaciju za postupak nabavke uniformi za vastrogasce.

Blečić je kazao za „Dan“ da će svu dokumentaciju dostaviti nadležnim organima, kao i svoje izjašnjenje. Inače, uniforme, koje su naručene po tenderu koji je raspisan još dok je ovom Službom, kao komandir, rukovodio Goran Janković, imale su grešku, odnosno nijesu sadržale neophodne ambleme.

Međutim, dobavljač, firma Centroslavija, obavijestila je naručioca da je došlo do propusta i da će ga ispraviti u najkraćem roku. Tada je nabavljeno 85 kompleta uniformi.

– Tu je situacija potpuno čista. Svi vatrogasci su prvi put poslije četiri godine dobili uniformu u skladu sa procedurama, iako su prethodnici bili obavezni da im na svake dvije godine obezbijedi radnu uniformu. Prilikom podjele uniformi saznalo se da je grb izostavljen. Ljudi su priznali grešku mejlom koji su nam poslali i koji posjedujem i o svom trošku naknadno ušili grbove. Opremu sam podijelio odmah, jer je bio januar, a kolege su išle u pohabanoj opremi. Zatim su vratili opremu da se amblemi zašiju. Nakon tri nedjelje, kako je bio dogovor, u roku je sve završeno. Svaki vatrogasac dobio je svoje, a ono što je preteklo je u magacinu – kaže Blečić.

Zdravko Blečić kazao je da će za dva dana, koliko mu je ostavljen rok, dostaviti su neophodnu dokumentaciju.

– Cijela ekipa ili klan stoji iza te prijave. Njima smeta moj ispravan i efikasan rad. Moram naglasiti, možda sam malo subjektivan, ali mislim da sam bio efikasan u radu, a brzo ću izaći sa saopštenjem šta sam to uradio. Mnogima smeta što su nepočinstva zaustavljena i što se radi u pravcu koji očekuju građani Podgorice. Problem je izgleda u radu koji se ovdje odvija nakon dužeg vremena. Nakon 15 godina prvi put je u Službi neko iz ove branše. Zadnja tri komandira su bila sa strane, koji ne poznaju ni rad, ni sistem vatrogasaca. Vodili su Službu kako su je vodili, a o tome će se tek utvrditi. Vidi se i kako su pojedini radili na drugim mjestima – kazao je Blečić. 

Izvor: Dan

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta