Foto: Gradski.me

Premijer Milojko Spajić kazao je na pres konferenciji da Vlada ulazi u strateško partnerstvo sa kompanijom EDF, vodećom francuskom energetskom kompanijom koja je prije 60 godina pokrenula energetsku transformaciju

” Time se ostvaruje jedan od četiri stuba saradnje koji su dogovoreni sa predsjednikom Makronom. To je fantastična vijest za CG koja će da gura našu zemlju naprijed. Crna Gora je bogom dana za korišćenje hidroenergetskog potencijala”, kazao je Spajić na pres konferenciji.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je da idemo u dobrom pravcu da iskoristimo energetiku kao našu razvojnu šansu.

” Vrijeme je da poslije dugog čekanja izgradimo novi ozbiljni izbor energije. Dva smo projekta kandidovali. Projekat Komarnice je na čekanju dok se eksperti ne izjasne o ekološkom aspektu. U cedisu postoje određeni peoblemi, ali treba gledati razvojne potencijale te kompanije “, kazao je Mujović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta