Foto: Đorđe Cmiljanić

Predsjednik Vlade Milojko Spajić govorio je na Svečanosti povodom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za ostvarene rezultate na državnom takmičenju koju je upriličilo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

– Ova država je 31. oktobra prošle godine, kada je izabrana 44. Vlada, svoje koordinate podesila na razvoj, vladavinu prava i evropsku integraciju. Ali nijedno naše odredište nije ni dostižno ni samodostatno ako ne počiva na kvalitetnom obrazovanju – istakao je Spajić.

On je dodao da je zadatak Ministarstva, na čelu sa profesorkom Jakšić Stojanović „izvanredno obrazovanje za izvanrednu Crnu Goru“, jedan od najvažnijih ali i najtežih koje imamo.

Premijer je u svoje i u ime Vlade Crne Gore čestitao dobitnicima nagrada i kazao da od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore njih sto troje – dakle svega oko jedan odsto, dobija ovo prestižno priznanje.

– Biti u jedan posto najboljih privilegija je rijetkih – zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje – zaključio je Spajić.

Na događaju su govorili i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta