„Sokolice“ gostuju Grčkoj, Marić: Ako pružimo maksimum možemo da očekujemo željeni rezultat

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore gostovaće sjutra (17h) selekciji Grčke u Heraklionu u okviru trećeg kola grupe C3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.
Foto: FSCG

Obje selekcije nakon dva kola imaju maksimalan učinak – „sokolice“ su bile ubjedljive protiv Andore (6:1) i Farskih Osrva (5:1).

Grkinje su savladale Farska Ostrva na svom terenu (1:0), dok su na strani slavile protiv Andore (3:0).

Plasman u baraž izboriće prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

“Grčka je favorit ove grupe, jer je došla iz višeg ranga. Možda se očekivalo da će njihove pobjede u prva dva kola biti ubjedljivije, ali to je tim koji ima kvalitet, koji je agresivan, sa dobrim igračicama. Međutim, iza nas je nekoliko dobrih mečeva, čini mi se da rastemo kao ekipa i da možemo da budemo na dobrom nivou. Očekujem da damo maksimum, a ako damo maksimum onda možemo da očekujemo rezultat koji želimo“, kazao je selektor Mirko Marić u najavi utakmice.

Crna Gora i Grčka odigrale su do sada dva međusobna duela, a oba puta slavile su Grkinje (4:0 i 1:0).

“Mislim da smo mnogo bolji sada nego prije četiri godine. Drago mi je da djevojke to osjećaju i da vjeruju u sebe, da žele da samopouzdanjem uđu i meč i pokažu šta mogu. Imamo kvalitet, želimo da se borimo za dobar rezultat, da se predstavimo kao dobar tim“, ističe Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović smatra da je Crna Gora favorit grupe.

“Mislim da smo pokazale u prethodnim mečevima da imamo veliki kvalitet i da smo mi favortkinje u grupi“, jasna je Bulatović koja se nadovezala:

“Poštujemo protivnika, smatramo da je Grčka veoma dobra selekcija, ali vjerujem da ćemo donijeti tri boda. Rastemo kao tim, ispravljamo greške koje pravimo, mnogo smo zrelije nego što smo bile. Imamo sva prava da vjerujemo da ćemo na kraju biti prve u grupi”, zaključila je Slađana.

Nakon meča sa Grčkom, Crna Gora će četvrtog juna gostovati Andori.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments