Foto: SNP

Predsjedništvo Socijalističe narodne partije zahtijeva od Vojislava Šimuna, ministra zdravlja, da preispita odluku o smjeni direktora Montefarma, za kojeg odgovorno tvrde da je svojim dolaskom zaustavio veliki broj nezakonitih radnji i značajno povećao profit te državne firme, o čemu postoje nepobitni dokazi.

Nijesu, kažu, bili saglasni ni sa smjenom direktorice KCCG Ljiljane Radulović, kao ni sa smjenom medicinskog direktora te ustanove, Zorana Terzića.

“Imamo opravdanu bojazan da određeni funkcioneri iz PES pokušavaju da “na mala vrata” vrate kadrove DPS-a koje smo posle mnogo godina uspješno razvlastili”, ističe SNP.

Dalje navode da njihovi zahtjevi da se ne smjenjuju pomenuti ljudi nisu uvaženi.

“Stoga još jednom apelujemo na ministra da preispita svoje odluke, u suprotnom mi ćemo biti prinuđeni da otvorimo pitanje njegove pozicije kao ministra zdravlja u rekonstrukciji Vlade koja slijedi, sa ostalim kolegama i partnerima u Vladi Crne Gore. Smatramo da ovo nije samo atak na gorepomenute ljude, već i na Socijalističku narodnu partiju u cjelini, koja je dala veoma značajan doprinos demokratskim promjenama u Crnoj Gori. Kao ozbiljan i kredibilan koalicioni partner, nećemo dozvoliti radnje i poteze koji imaju za namjeru da naštete crnogorskoj javnosti i građanima kroz izbor neadekvatnih kadrova na najodgovornijim pozicijama”, zaključuje SNP.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta