SNP primio bivše radnike Duvanskog: Branićemo prava ugroženih

Poslanici Socijalističke narodne partije Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović su se danas sastali sa bivšim radnicima Duvanskog kombinata.

Radovan Kostić i Željko Bugarin su ih upoznali sa problemom osam bivših radnika, nastalih usled prestanka radnog odnosa zbog tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena ovog preduzeća.

“Problemi sa proizvodnjom, otpremom i plasmanom proizvoda su kulminirali u martu 2022. godine, što je rezultiralo otpuštanjem najvećeg broja zaposlenih”, navodi SNP

Bivši radnici su podsjetili da je 2016.godine odlukom Vlade Crne Gore, kroz obezbijeđeni socijalni program, isplaćena otpremnina u iznosu od 12-15 hiljada eura za 56 radnika tadašnjeg Novog duvanskog kombinata.

“Budući da je dvoje njih ostalo u radnom odnosu, ostalo je sporno osam radnika kojima je poslodavac isplatio otpremninu od svega 2.200 eura, a koji su u poodmaklim godinama života zbog čega za njihovim radom ne postoji adekvatno interesovanje na tržistu”, ističe se u saopštenju.

SNP smatra da pomenutih osam radnika zaslužuju jednak tretman i isplatu otpremnine u iznosu koji ih ne bi diskriminisao u odnosu na druge radnike bivšeg Duvanskog kombinata, čemu će SNP kao partija socijalne pravde dati svoj doprinos.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments