Foto: AP

Visoki predstavnik Kristijan Šmit nametnuo je danas tehničke izmjene Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini. Riječ je o izmjenama zakona koje se odnose samo na integritet izbornog procesa.

Tehničke izmjene podrazumijevaju da Centralna izborna komisija BiH (CIK) imenuje predsjednike biračkih odbora, uvođenje skenera i videonadzora. Cilj tehničkih izmjena su transparentniji i fer izbori.

“Birači ne mogu čekati da vide hoće li doći do dogovora stranak 10 ili 15 godina. Ja bih bio sretniji da smo mogli naći određenu mogućnost da se dođe do izmjena zakona direktno od strane odgovornih stranaka odnosno vlasti i parlamenta. Ljudi imaju pravo da njihov glas bude sigurno prebrojan”, poručio je Šmit.

On je poručio da su ove izmjene važne na evropskom putu BiH i da ih je ove izmjene Izbornog zakona BiH trebalo napraviti davno.

Šmit se u zgradi OHR-a obraća javnosti i uskoro će objaviti i detalje njegove važne odluke.

Izvor: Klix

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta