Smijenjen Bato Milić, na čelu kontraobavještajne zaštite Bojan Vukčević

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Pobjeda

Šef sektora kontraobavještajne zaštite Agencije za nacionalnu bezbjednost Bato Milić smijenjen je u srijedu, a na njegovo mjesto postavljen Bojan Vukčević – saopštili su Pobjedi izvori iz Agencije.

Milića je direktor ANB Dejan Vukšić, kako ističu, formalno smijenio zbog toga što nije uspio da utvrdi ko je od službenika Pobjedi dostavljao podatke o dešavanjima u ovoj ustanovi, a stvarni razlog je to što je Milić posljednjih mjeseci uspostavio saradnju sa potpredsjednikom Vlade i koordinatorom službi bezbjednosti Dritanom Abazovićem.

Izvori Pobjede navode da je Šef sektora kontraobavještajne zaštite Agencije za nacionalnu bezbjednost Bato Milić zvanično smijenjen jer nije uspio da zaustavi curenje podataka iz menadžmenta Agencije, a suštinski ga se Vukšić oslobodio jer je ovaj, kako kažu, posljednjih mjeseci, u kontinuitetu Abazoviću dostavljao podatke o dešavanjima u Agenciji, ali i u Upravi policije i drugim državnim organima.


Kada je uvidio da je moguć skori kraj mandata Vlade Zdravka Krivokapića, a time i da bude poljuljana pozicija Dejana Vukšića u Agenciji, Pobjeda navodi da je Milić uspostavio saradnju sa Abazovićem kako bi sebi obezbijedio poziciju i nakon što Agenciju, preuzme Ura. Kontakt je uspostavljen posredstvom nekadašnjeg službenika Agencije Miloša Jelića, koji slovi kao najozbiljniji kandidat Ure za preuzimanje ključnog mjesta u Agenciji, šefa operative – tvrde izvori Pobjede iz Agencije.

Naglašavaju da Milić nije jedini od onih koji su se, kako navode, „prodali“ Vukšiću nakon što je došao na čelo Agencije, a koji sada „prave prelet“ kod drugih iz parlamentarne većine. Očigledno je, naglašavaju sagovornici Pobjede, da informacije iz Agencije cure na više strana, od više pripadnika menadžmenta. U Agenciji je, kažu izvori Pobjede, posljednjih dana dramatično, a situacija je na ivici fizičkih obračuna.


Pobjeda je objavila da je Vukšić, u utorak, u svom kabinetu, organizovao hitan sastanak sa najbližim saradnicima i naložio im da, kako znaju i umiju, pronađu „krticu“ koja Pobjedi daje podatke o dešavanjima u Agenciji. Izvori Pobjede iz Agencije za nacionalnu bezbjednost kažu da su ozbiljno ugroženi međunarodni tajni podaci.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta