NAJNOVIJE

Pandemija se smiruje, a hotelijeri čekaju da resorno ministarstvo propiše zdravstvene mjere. Uputstva im još niko nije dao, ali se očekuju svakog dana. Međutim procjene za sezonu je skoro nemoguće dati – kazao je Pobjedi predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja CTU i suvlasnik Montenegr starsa Žarko Radulović za Pobjedu.

Njegov je prijedlog je da se, ako sezone uopšte bude, za turiste smanji cijena PCR testa, jer na taj način neće morati 14 dana u izolaciju po povratku, već će obezbijediti dokaz da nijesu zarazni po prihvatljivim cijenama.

“Država treba da propiše cijene za te testove i za državnu i za privatne laboratorije i to bi bio još jedan način da se privuku turisti”, rekao je Radulović.

Dodaje da bi se i država mogla uključiti u finansiranje tog projekta, jer bi joj se svaki cent vratio kroz turizam.

“E to bi bio dobar potez, jer test ne bi koštao 80 eura nego da bude značajno manje. Laboratorije ne bi bile u minusu, već bi umjereno zarađivale”, ocijenio je Radulović.

CTU je uputio u ponedjeljak Vladi prijedlog za donošenje hitnog seta mjera podrške si odgovor očekuju početkom sljedeće nedjelje.

“Uputili su pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, kao i ministrima finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojku Spajiću i Jakovu Milatoviću, navodeći da turistički poslenici predstojeću ljetnju sezonu, koja bi trebalo da bude slamka spasa, dočekuju na izmaku snaga i rubu egzistencije”, naveo je Radulović i podsjetio da je ovaj sektor 17 mjeeci bez realnih mogućnosti za ostvarivanje prihoda.

Radulović je ranije za Gradski radio saopštio da će zatvoriti hotele koji su dio Montenegro stars hotels grupe čiji je suvlasnik. Zatvaranje je najavio za oktobar i socijalni program za zaposlene.

Takođe je istakao da je pandemija ove godine gora nego prošle te da od broja oboljelih zavisi kakva će biti turistička sezona.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta