Škole šalju zabrinjavajuća pisma roditeljima zbog serije “Squid Game”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto: pixabay

Južnokorejska serija “Squid Game” podijelila je publiku – jedni je naprosto obožavaju, dok su drugi potpuno šokirani prizorima nasilnih scena.

Tim povodom, osnovna škola “Džon Bramston” u Ilfordu poslala je pismo roditeljima, jer su zabrinuti za svoje učenike koji se pretvaraju da pucaju jedni u druge na školskom igralištu, navodi “Independent”.

“Dragi roditelji, primijetili smo da veliki broj naših učenika gleda Squid Game na Netfliksu. Broj djece koji gleda ovaj Netliksov serijal se povećao, a svi oni počeli su da kopiraju igru na igralištu, što dovodi do sukoba. Djeca koja gledaju tu seriju izložena su prizorima nasilja, što se odražava na njihovo ponašanje koje se neće tolerisati”, stoji u pismu.

Serija ima oznaku da je zabranjena za mlađe od 15 godina, pa su iz škole naveli da nije primjerena za učenike osnovne škole:

“Roditelji svakog djeteta koje ispoljava ovaj vid ponašanja biće pozvani u školu i primijeniće se sankcije. Morate da budete svjesni opasnosti ovog TV programa za vašu djecu. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite, radi zaštite naše djece”.

Škola “Sandaun skul” u Kentu nudi dodatne lekcije o nasilju i šteti koja nastaje zbog nasilja upravo zbog serije “Squid Game”

Izvor: CDM/ Avaz

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta