Foto: ŠSCG

Godina 2023. ostaće upisana zlatnim slovima u istoriji crnogorskog šaha. Nakon, po ocjenama mnogih, najbolje organizovanog Evropskog ekipnog prvenstva u Budvi, aktivnosti Šahovskog saveza Crne Gore se nastavljaju, saopšteno je iz te asocijacije.

Na crno bijeloj pozornici ovoga puta će se naći šahistkinje, koje u srijedu u Podgorici počinju borbe na Ženskom prvenstvu Crne Gore, navode iz ŠSCG.

Prijavljeno je petnaest učesnica, a nakon niza godina na prvom mjestu favoritkinja neće biti naša čelna tabla Aleksandra Milović. Na prvom mjestu je ženski internacionalni majstor Ana Novikova, koja od skoro živi u Crnoj Gori i koja je odlučila da u budućnosti nastupa pod našom zastavom.

Pomenuta, višestruka šampionka, Aleksandra Milović je na drugom mjestu, dok je na poziciji broj tri Alena Skvorcova koja je imala sjajan debi na nedavnom kontinetalnom šampionatu, kada je u 9 partija osvojila šest poena na trećoj tabli. Četvrti favorit je takođe naša reprezentativka i trostruka šampionka Crne Gore, Nikolina Koljević.

Slijede reprezentativke Mateja Popović i Milena Mosurović, na pozicijama pet i šest.

Nastupiće još i talentovane kadetkinje: Tara Ivanović, Marija Bajić, Nikolina Dževerdanović, Jana Katnić, Sofija Milović, Ines Đenđinović, Anja Aćimić, Marija Mia Maraš i Nastasija Roganović.

Očekuje nas jedno izuzetno kvalitetno prvenstvo, a zanimljivo će biti pratiti duele naših reprezentativki i mladih nada našeg šaha.

Prvenstvo se igra u sedam kola po švajcarskom sistemu, a biće održano u prelijepom ambijentu Diplomatske kule Kapital plaza centra.

U srijedu, četvrtak i petak na programu je po jedno kolo, od 16h, dok će u subotu i nedjelju biti igrana po 2 kola, od 9 i od 16h.

Sudija turnira je Luka Lješković.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta