Search
Close this search box.

Uči i igraj

Sjutra fudbalski kup za 400 djece iz 12 opština

Udruženje Roditelji vas poziva da medijski ispratite fudbalski kup Uči i Igraj, koji organizujemo u subotu, 15. juna u Mojkovcu, za djecu iz 12 opština koja su prethodnih mjeseci učestvovala u istoimenom projektu, saopšteno je iz ove organizacije.
Foto: Roditelji.me

Kup, koji, kako navode, organizuju Udruženje i UEFA fondacija za djecu, u partnerstvu Fudbalskim savezom Crne Gore okupiće osnovce od 7 do 10 godina, iz 12 opština. Događaj je dio projekta Uči i igraj – jednake mogućnosti za svu djecu, čiji je cilj podrška bavljenju sportom, obrazovanju i socijalnoj integraciji djece osnovnoškolskog uzrasta.

Fudbalski kup je planirano da počne u 14h, na stadionu FK Brskovo u Mojkovcu, a prisustvovaće najmanje 400 djece. Utakmiće će trajati do 20h.

„Sportski događaj će otvoriti potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta Dragoslav Šćekić, a prisutnim će se obratiti i predstavnici Fudbalskog saveza Crne Gore I opštine Mojkovac. Održavanje Kupa je podržalo i Ministarstvo prosvjetu, nauke i inovacija, koje je omogućio uključivanje osnovaca i nastavnika u aktivnosti podrške pri učenju i organizovanje besplatnih treninga fudbala“, saopšteno je iz Udruženja roditelji.

Glavna poruka projekta – jednake mogućnosti obrazovanja i bavljenja sportom za svu djecu, je već godinama težnja udruženja Roditelji koju nastoji da postigne servisima podrške djeci koja žive u socijalno ugroženim porodicama.

„Projekat Uči i Igraj, koji je realizovan od februara do jula 2024. godine, obuhvatio je ukupno 1.440 djece uzrasta od 7 do 10 godina iz Mojkovca, Plava, Berana, Žabljaka, Kolašina, Rožaja, Pljevalja, Bijelog Polja, Nikšića, Danilovgrada, Zete i Podgorice“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments