Ilustracija: Pixabay

Vlada Sjeverne Makedonije danas je produžila policijski čas i zatvorila ugostiteljske objekte, kladionice, fitnes klubove, sportske sale kao i organizovanje i učestvovanje na seminarima, kursevima i svim vrstama konferencija da bi spriječila širenje novog talasa koronavirusa, prenosi Beta.

Premijer Zoran Zaev objavio je da će nova ograničenja važiti do 20. aprila i upozorio da je britanski soj koronavirusa neuporedivo opasniji nego prethodni.

Građane je pozvao da u naredne dvije sedmice ostanu kod kuće, da ne izlaze ako nije nužno i da se nikako ne okupljaju.

„Ključno je da se ograniči broj kontakata s drugim ljudima. Ovo je trenutak kada je potrebna potpuna mobilizacija građana i društva radi zaštite javnog zdravlja”, rekao je on i izrazio žaljenje što mjere do sada nisu dovoljno poštovane.

Policijski čas počinjaće od 20.00 časova umjesto dosadašnjih 22.00 i trajaće do 05.00 narednog dana.

U vrijeme policijskog časa biće dozvoljeno izvođenje pasa u šetnju od 22.00 do 23.00, ali najviše do 100 metara udaljenosti od kuće ili stana.

Zabranu da primaju goste imaće hoteli i moteli, ugostiteljski objekti dostavljaće hranu naručenu putem telefona ili onlajn, izuzetak su jedino ugostiteljski objekti na oba međunarodna aerodroma – u Skoplju i Ohridu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta