Foto: Manchester City/Facebook

Mančester siti ostvario je vrlo važnu pobjedu protiv Aston Vile u derbiju 31. kola Premijer lige – 4:1.

Morao je Pep Gvardiola u meč protiv odlične ekipe Aston Vile i zemljaka na njihovoj klupi Unaja Emerija bez najvećih zvijezda tima, Erlinga Halanda i Kevina De Brujnea, koji su sjedjeli na klupi, kao i ranije odsutnih zbog povreda Edersona, Akea i Vokera.

Nije to nikakav problem za Siti, jer je to zvanično najbolji klub na svijetu. Sa, ne računajući nove trendove u Saudijskoj Arabiji, najplaćenijim igračima.

Ulogu heroja preuzeo je reprezentativac Engleske Fil Foden.

Krenulo je odlično po Građane, u 11. minutu poslije dodavanja Dokua pogodio je Rodri. I nije bilo to sve što je Španac učinio, bio je vrlo dobar i u drugom poluvremenu.

Ipak, Vila je uspjela da zaprijeti, pa i da izjednači u 20. minutu, tada je poslije vrlo lijepe akcije i asistencije Rodžersa pogodio Duran.

A potom je na scenu stupio Foden. Najprije je prelijepo pogodio iz slobodnog udarca u 45+1. minutu za drugo vođstvo Sitija, a u preostala tri minuta nadoknade šanse pred golom Olsena ređale su se kao na traci, ali je švedski golman ostao nesavladan.

I odolijevao je do 62. minuta, kad je ponovo Foden pogodio, poslije prelijepe asistencije Rodrija. I nije se na tome zaustavio, Foden je u 69. minutu kompletirao het-trik, ovoga puta asistent je bio Alvarez. Tada je i pitanje pobjednika definitivno riješeno.

Sport klub

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta