Foto: ATP Tour

Treći teniser planete, Janik Siner, otkrio je da uživa u rivalstvu sa Karlosom Alkarazom.

Siner i Alkaraz do sada su osam puta ukrstili rekete i skor je izjednačen (4-4).

“Mnogo uživam u rivalstvu sa Alkarazom. Uvjeren sam da je naše suparništvo tek počelo. On je impresivan teniser. Skoro uvijek kada igramo, mečevi su odlični. Dajemo maksimum na terenu, obojica se mnogo uzajamno poštujemo”, kazao je momak iz Južnog Tirola.

Italijan je priznao da se van terena ne druže, te da imaju različite rutine.

“Van terena se ne družimo toliko, on ima svoju rutinu ja svoju. Ali na terenu, Karlos je teniser koji može mnogo da pokaže. Veoma je emotivan, veliki borac. Ja sam malo drugačiji, ne pokazujem toliko emocije, ali to kod mene funkcioniše”, jasan je Siner.

Janik je ove sezone briljantan, osvojio je Australijan open, a jedini poraz nanio mu je upravo Španac prošle sedmice u polufinalu mastersa u Indijan Velsu.

“To je samo jedna partija koju sam izgubio. Ništa više. Sada u Majamiju imam šansu da ponovo pokažem svoj najbolji tenis. Znao sam da će prvi poraz u sezoni prije ili kasnije doći i zadovoljan sam da se to desilo u polufinalu jednog mastersa. Za mene je to uspjeh”, srkoman je Siner.

Italijan i Španac nastupiće na mastersu u Majamiju, a obojica su na startu slobodni, dok bi mogli da se sastanu tek u finalu.

Siner je 2021. i prošle godine igrao u finalu na Floridi, ali oba puta je poražen.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta