Foto: ATP Tour

Janik Siner je novi šampion mastersa u Majamiju.

Siner je potvrdio dominaciju, pošto je u finalu za 74 minuta “počistio” Grigora Dimitrova sa 2:0 – 6:3, 6:1.

Možda rezultat najbolje oslikava ono što se događalo na terenu, a Bugarin je zanimljivo prvi došao do brejk šanse u četvrtom gemu, ali to je bila ujedno i jedina njegova prilika.

U oba seta Siner je po dva puta oduzeo servis Dimitrovu koji se nije mnogo pitao.

Na putu do 13. titule druge iz masters serije, Janik je izgubio samo jedan set u drugom kolu od Holanđanina Talona Grikspura.

Pored Dimitrova i Grikspura, redom je bio bolji od Andree Vavasorija, Kristofera O'Konela, Tomasa Mahača i Danila Medvedeva koga je takođe “zbrisao” sa terena – 6:1, 6:2.

Siner je 2021. i prošle godine gubio u finalima, ali večeras je bila treća sreća, ili možda bolje reći dominacija.

Janik gazi, ne namjerava da stane, ove sezone je na skoru 22-1, osvojio je tri titule, prethodno slavio na Australijan openu i Roterdamu, a jedini poraz nanio mu je Alkaraz koji će sjutra pasti na treće mjesto.

U ovom momentu momak iz Južnog Tirola djeluje nezadrživo, a Dimitrov takođe ima razloga za zadovoljstvo, imao je sjajnu nedjelju, izbacio je Alkaraza, Zvereva, Hurkača, a od sjutra će se vratiti u Top 10 (deveti) prvi put još od 2018.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta