Foto: Sindikat Uprave Policije

Sindikat Uprave policije najoštrije osuđuje nasilnički napad na pripadnika naše službe, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, saopšteno je iz tog tijela.

“Vandalski postupak lica lišenog slobode prema našem kolegi, bez ikakvog povoda ili razloga, posledica je opšteg društvenog ambijenta i negativne medijske refleksije prema policiji, zbog čega su brojni časni pripadnici uprave policije svakodnevno izloženi verbalnim a nerijetko i fizičkim napadima”, naveli su iz Sindikata Uprave policije u reagovanju dostavljenom medijima.

Napad na policajca je, kažu, napad na državu.

“Osim servisnih informacija nijesmo zabilježili reakcije javnosti ili reakcije političkih i drugih javnih ličnosti na ovaj događaj izuzev ministra unutrašnjih poslova, vjerovatno iz razloga jer je za crnogorsko društvo bitniji neki događaji iz svakodnevnog društvenog života od ugorožavanja života policajca”, konstatuju iz sindikata.

U konkretnom slučaju, iz Sindikata Uprave policije traže restriktivan odgovor državnih organa u cilju zaštite, ne samo fizičkog integriteta, već i radi, kako kažu, preventivnog djelovanja države prema svim izgrednicima i kriminalcima koji svojim nasilničkim postupcima ugrožavaju rad i bezbjednost svakog policajca.

“Da li Vladi Crne Gore treba neki teži slučaj ili gubitak života pripadnika policije, da prihvati da smo mi kičma državnog sistema i jedini državni organ koji ima zakonsku obavezu da svojim životima štiti red i mir i ustavni poredak i da prestane da na policiju gleda isključivo kroz procente budžetske potrošnje”, dodaju iz Sindikata.

Oni traže od Vlade Crne Gore da poboljša zakonske mjere u cilju adekvatne zaštite svih policijskih službenika u vršenju službene dužnosti.

“Tražimo od Vlade Crne Gore da u najskorijem vremenu realizuje potpisanu zakonsku obavezu na poboljšanju materijalnog položaja policijskih i službenika MUP-a i da nam vrati stečena prava. Tražimo od Vlade Crne Gore da realizuje mjere na poboljšanju nabavke materijalnog tehničkih sredstava neophodnih za zaštitu na radu”, neki su od zahtjeva koje su saopštili iz sindikata UP.

Sindikat će, poručuju, pružiti svu potrebnu pomoć našem povrijeđenom kolegi kome želimo brz oporavak i povratak na redovne radne obaveze.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta