Foto: Pixabay

Gradski odbor Sindikata prosvjete Podgorica do kraja će sprovesti proceduru zaštite zakonitog obračuna zarada, u dijelu dodatnih časova preko zakonom utvrđene norme, rekao je predsjednik Gradskog odbora SPCG Slobodan Savović.

“To podrazumijeva da ćemo na zakonit način tražiti zakonom zagarantovana prava. Uputićemo zahtjev Agenciji za mirno rješavanje sporova, i to je naš prvi korak. Ističemo da nije neophodno podizati ton, niti udarati rukom o sto, jer i ovim saopštenjem između ostalog jedino tražimo poštovanje zakona”, rekao je Savović.

Podsjećamo da su od početka školske 2020/2021. upozoravali nadležne u ministarstvu i drugim državnim institucijama na potrebu regulisanja nastavnog procesa u vremenima pandemije.

“Javnost je upoznata sa našim predlozima koji su bili glas  struke. Svaki prosvjetni radnik je bio jedino  u službi svojih učenika. Gradski odbor SPCG poziva Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da hitno nastave pregovore sa Sindikatom prosvjete o modalitetima valorizacije dodatnih časova i pripreme nastave za novu školsku godinu. Ova školska godina će se završiti zahvaljujući upornosti i odgovornosti nastavnika, a za sljedeću moramo već sad krenuti sa pripremama, da ne bude opet kasno”, kazao je Savović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta