Search
Close this search box.

Ministar zdravlja

Ministarstvo ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi

Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun obišao je prostorije Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, zajedno sa saradnicima. Tokom posjete, ministar je sa direktorkom Zavoda dr Tamarom Šćepanović razgovarao o trenutnom radu ustanove, kao i o budućim planovima i projektima, saopšteno je iz Zavoda za transfuziju krvi.
Foto: ZTKCG

Ministar je, kako navode, najprije obišao centralno nacionalno skladište krvnih komponenti i upoznao se sa trenutnim zalihama, kao i načinom skladištenja i kontinuiranog transporta do svih organizacionih djelova Zavoda.

„Služba za kolekciju krvi predstavljala je poseban akcenat posjete, jer je riječ o službi u kojoj se odvija davalaštvo ove dragocjene tečnosti. Ministar Šimun je imao priliku da obiđe prostorije u kojima borave davaoci krvi i u direktnom razgovoru sa njima otkrije njihova iskustva“, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je, kako su naveli, i o postupku nabavke „transfuziomobila“, mobilne jedinice za prikupljanje krvi, koja će omogućiti lakši pristup davaocima krvi.

„Sagovornici su konstatovali da je postupak nabavke u finalnoj fazi te da se, ukoliko sve bude prema planu, dolazak vozila može očekivati u narednim mjesecima. To će umnogome uticati na dodatno približavanje davalaštva krvi građanima, jer će vozilo biti dostupno na mjestima u kojima davaoci nemaju priliku da doniraju krv“, naveli su u saopštenju.

Ministar je obišao i novootvorene ambulante za prikupljanje matičnih ćelija hematopoeze, koje su opremljene najsavremenijim aparatima za tu medicinsku proceduru.

„Tokom posjete je konstatovano da Ministarstvo zdravlja ostaje posvećeno podršci Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore u svim naporima za unapređenje kapaciteta i usluga“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments