Foto: AP

Kineski predsjednik Si Đinping u posjeti je Parizu. Njegov francuski kolega Emanuel Makron rekao je da će se sa Sijem razgovarati o trgovinskim pitanjima i kako obezbijediti “fer konkurenciju”, a zatim i o ratovima u Ukrajini i na Bliskom istoku, prenosi Asošijeted pres.

Si je uoči trilateralnog sastanka sa Makronom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen rekao da je Kina posvećena partnerstvu sa Evropskom unijom.

Makron je uoči dolaska Sija u Pariz izjavio da se odnosi Evrope i Kine suočavaju sa izazovima, kao i da razgovori imaju za cilj da se razmotre zajedničke pozicije i brige.

„Da pokušamo da ih prevaziđemo, jer će budućnost našeg kontinenta vrlo jasno zavisiti i od naše sposobnosti da razvijamo uravnotežene odnose sa Kinom“, rekao je Makron, podsjeća AP.

Kineski predsjednik će nakon boravka u Francuskoj posetiti Srbiju i Mađarsku.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta