Ševaljević pred Sjevernu Makedoniju: Jako važan meč za nas

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: RSCG

Rukometaši Crne Gore poraženi su na premijeri prvenstva Evrope od velesile Danske (30:21).

Uprkos porazu “Lavovi” su se borili lavovski, pokazali na momente da mogu biti ravnopravan rival dvostrukom uzastopnom šampionu Svijeta, uprkos velikim problemima sa koronavirusom.

Ono što slijedi, jesu mečevi odluke, najprije sjutra protiv Sjeverne Makedonije od 18 časova.

Raduje i to što su svi naši igrači bili negativni na brzim testovima, ali u kakvom će sastavu nastupiti zavisti od rezultata na PCR testovima.

“Nadam se da će PCR testovi potvrditi rezultate brzih testova, na kojima smo svi bili negativni. Selektor nam se priključuje, što je jako bitno. Nadam se da problemima te vrste dolazi kraj. Čeka nas izuzetno važan meč, nadam se da ćemo pokazati pravo lice i da će biti onako kako smo zamišljali od starta”, rekao je Ševaljević, a potom se osvrnuo na narednog rivala, Sjevernu Makedoniju.

“Jako važan meč za nas, nadam se da ćemo pokazati pravo lice i da će biti onako kako smo zamislili. Gledali smo njihov meč sa Slovenijom, to je iskusna ekipa koja je dugo na okupu. Ali, nedostaju im dva veoma bitna igrača – Manaskov i Lazarov, koji se povrijedio i ostao samo u ulozi selektora. Bez obzira na sve to, imaju dobre igrače i dobar tim koji zna šta radi. Očekujem veliku borbu svih 60 minuta, igrali smo i sa njima na EP u Hrvatskoj i tada je odluka pala u finišu. Slično će biti i sada, jer oba tima žele pobjedu”, kazao je Ševaljević.

Filip Vujović je kazao da je sjutrašnji duel kao finale za našu selekciju.

“Meč sa Makedoncima je kao finale, mislim da će odbrana odlučiti. Sjeverna Makedonija ima kvalitet – dobru tranzicija, igru dva na dva. Ako to uspijemo da spriječimo i pomognemo našim golmanima, pomoći će nam da imamo polukontru i kontru. Daćemo sve, to možemo da obećamo navijačima”, rekao je Vujović.

I ekipa Kirila Lazarova poražena je juče od Slovenije (27:25).

U drugom meču naše grupe sastaju se Danska i Slovenija od 20 sati i 30 minuta.

Ono što je takođe dobra vijest jeste da će kako sada stvari stoje selektor Zoran Roganović voditi ekipu na sjutrašnjem meču, pošto je danas bio negativan na koronavirus.

Podsjetimo u duelu sa Danskom ekipu je sa klupe vodio direktor reprezentacije Draško Mrvaljević.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta