nadnaslov

Sertifikat “Fer sa potrošačem” znak povjerenja i fer odnosa trgovca prema potrošaču

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sertifikat “Fer sa potrošačem” je znak povjerenja i fer odnosa trgovca prema potrošaču. Tu garanciju potrošačima nudi sam postupak sertifikacije kroz koji kompanija treba da prođe, a koji podrazumjeva šest jasno definisanih kriterijuma, kazao je gostujući u jutarnjem programu Gradske televizije Željko Tomović iz Centra za zaštitu potrošaća.  

“Te oblasti su zaštita bezbjednosti i zdravlja potrošača, korištenje fer i poštenih poslovnih praksi u oglašavanju i zaključivanju ugovora, zaštita privatnosti i ličnih podataka, tehnička podrška i rešavanje žalbi, savjesna i održiva potrošnja, kao i edukacija i informisanje potrošača”, naveo je Tomović.

Cilj sertifikata jeste da se istaknu one kompanije koje pored zakonski propisanih obaveza svojim klijentima nude i nešto više.

“Spremni su da im izađu u susret i onda kada na to nisu obavezni, što sve treba da stvori jednu “Bijelu listu” kompanija i trgovaca koje se ističu tim fer odnosom, što će ih učinjeti prepoznatljivim potrošačima”, kazao je Tomović.

Postupak sertifikacije počinje prijavom Centru za zaštitu potrošača koju mogu podnijeti sve kompanije i trgovci u Crnoj Gori.

“Sve kompanije koje budu ispunjavale više od 50 posto kriterijuma u svakoj oblasti pojedinačno, dobiće sertifikat “Fer sa potrošačem”, što će ih učiniti vidljivijim potrošačima”, poručio je Tomović.

Sertifikat potrošačima garantuje sigurnu trgovinu i posredovanje Centra za zaštitu potrošača u slučaju spora sa trgovcem. 

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta