Dino Merlin i Senidah, Foto: Privatna arhiva 

Kantautorki Senidi Hajdarpašić, poznatijoj kao Senidah, ostvarila se želja da snimi duet sa slavnim bosanskohercegovačkim kolegom Dinom Merlinom.

Crnogorka iz Ljubljane i Sarajlija, objavili su prije tri mjeseca pjesmu “Dođi” koju prati veoma zanimljiv spot.

Senidah je otkrila da je snimanje pjesme bilo propraćeno brojnim smiješnim situacijama.

“Naš prvi susret je bio veoma simpatičan i smiješan. Trebalo je da se nađemo kod mene u studiju u Ljubljani, koji je zavučen i nije ga tako lako naći, pa se Dino vozikao okolo dok sam ga ja navodila, a uz sve to sam žurila da ne zakasnim i, naravno, kasnila sam i to s punim kesama u rukama, kako bih ga lijepo ugostila (smijeh). Telefonski sam mu davala uputstva kako da dođe do mene i gdje treba da skrene. U jednom trenutku sam ga uočila negdje na vrhu brda, pa sam mu govorila da tu ne može parkirati, gdje treba skrenuti, a onda je nastala cijela frka kao u filmu. Onda sam ja krenula da trčim uzbrdo s kesama u rukama, ulazim kod Dina u auto i u tom momentu – kao da se znamo cijeli život. Kad smo se konačno snašli, šetali smo po Ljubljani pa smo došli u moj studio, gdje nas je čekao moj saradnik Cazzafura, koji nam je pomogao oko prvog demo snimka. Mnogo smo tada pričali, smijali se, a onda je Dino uzeo gitaru, svirali smo i pjevali. Dan iz snova! Nakon tog susreta sve je išlo glatko, sve njegove sugestije su mi se svidjele, kao i njemu moje”, otrila je Senidah za Azru.

 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta