Senator Rubio: Hitno uvesti sankcije protiv Putina

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Američki senator iz Republikanske partije Marko Rubio predložio je nacrt novih sankcija protiv ruskog rukovodstva i lično protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina u slučaju eskalacije situacije oko Ukrajine, saopštila je pres služba partije. “Predlog zakona predviđa hitno uvođenje jakih sankcija lično Vladimiru Putinu”, navodi se u saopštenju.

Rubio u nacrtu predlaže da obavještajna služba obavještava američki Kongres na svakih 20 dana o tome da li je Rusija narušila teritorijalnu cjelovitost Ukrajine. U slučaju da se to dogodi, onda će u narednih deset dana biti uvedene sankcije protiv ruskog rukovodstva, premijera, ministra odbrane Rusije i lično protiv Vladimira Putina – blokiraće se njihova imovina i vize. Iste mjere se predlažu i protiv ruskih biznismena koju su pod sankcijama od 2017. godine.

Predlog je da se sankcije uvedu i kada je riječ o svim operacijama sa ruskim kompanijama u energetskom, finansijskom, avionskom i kosmičkom sektoru, kao i da se primjene na vršioce specijalizovanih usluga za razmenu finansijskih poruka (npr. SVIFT). Rubio traži i da se hitno uvedu sankcije i protiv gasovoda „Sjeverni tok 2“.

Izvor: Nova.rs

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta