Foto: gov.me

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ušlo je u proces Izmjena i dopuna zakona o registrima prebivališta i boravišta, sa ciljem da konačno uredimo te registre, a samim tim i birački spisak Crne Gore. Svjedoci smo dugogodišnjih kritika domaće, ali i međunarodne javnosti, da se u njemu nalaze lica koja u našoj zemlji decenijama ne žive i svoju sudbinu vežu za druge države. Naša namjera je da konačno dođemo do podatka koliko zaista ljudi živi u Crnoj Gori, a samim tim ima i pravo glasa – poručio je ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović.

On je, u reagovanju na jučerašnju izjavu potpredsjednika Demokratske partije socijalista i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, kazao da ne smatra izdajom navode za koje je optužen, već poštovanjem Ustava Crne Gore.

“Baš u interesu nacionalnih i državnih interesa, želimo uređene registre prebivališta i boravišta, što će dovesti do uređenog biračkog spiska, a samim tim i do uređene države. Napominjem da će naš pristup biti jednak prema svima, da neće biti selektivne primjene budućeg zakona, i da nema razloga da se širi panika i da se plaše građani Crne Gore da će ostati bez svojih prava”, poručuje Sekulović.

Ministar podsjeća da je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o registrima prebivališta i boravišta na javnoj raspravi, tako da je svako u mogućnosti da da doprinos njegovom konačnom tekstu svojim predlozima i sugestijama.

“Zato i ovim putem ohrabrujem sve da učestvuju, da dođemo do najboljeg mogućeg rješenja, a konačnu riječ će na kraju dati poslanici u Parlamentu. Izmjene i dopune ovog Zakona predstavljaju interes za cijelu državu, zato kao takva i treba da stane iza njega. Volio bih da politikanstvo i spekulacije ostavimo po strani, i u ovu priču uđemo zajedno sa istim zadatkom – da uredimo registre prebivališta i boravišta, kao i birački spisak. Samo tako možemo doći do trenutka kada će u izbori u Crnoj Gori biti u potpunosti demokratski i na čast svima nama”, zaključuje Sekulović u reagovanju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta