Foto: gov.me

Sergej Sekulović, ministar unutrašnjih poslova, u intervjuu za agenciju Beta okarakterisao je odnose naše zemlje i Srbije kao „bratske i komplikovane”.

Takođe je istakao da su ti odnosi bolji na nivou građana nego na nivou visoke politike, te da je tu mnogo protivurječnog i dinamičnog.

Ministar je kazao da će dinamika tih odnosa ići u pravcu međusobnog uvažavanja i poštovanja , kao i pune saradnje na zdravim osnovama.

Istakao je da Crna Gora i Srbija predstavljaju kičmu Balkana, a da nas međusobna isprepletanost odnosa i dubina bliskosti obavezuju pred građanima.

Odgovarajući kako ocjenjuje to što vlasti u Srbiji odbijaju da po raspisanoj potjernici isporuče Crnoj Gori Svetozara Marovića, Sekulović je naglasio da je slučaj Marović negativan primjer saradnje Srbije i Crne Gore.

„Slučaj Marović je nešto što opterećuje bilateralne odnose, kao i ozbiljnost naše posvećenosti evropskim integracijama. Bez ove saradnje ne možemo postati dio porodice razvijenih evropskih zemalja”, kazao je on.

Na pitanje kako ocjenjuje to što ni četri mjeseca od formiranja Vlade Crne Gore nije došlo do susreta najviših državnih predstavnika Srbije i Crne Gore, Sekulović je kazao da to nije dobra poruka i da bi do navedenog susreta trebalo što prije da dođe.
„To je u obostranom interesu. Mislim da sa crnogorske strane ta želja postoji i više puta je javno iskazana”, istakao je Sekulović.

Na pitanje Bete da li postoje neki uslovi, s obje strane, koje bi trebalo ispuniti da bi došlo do susreta premijera Zdravka Krivokapića i Ane Brnabić, Sekulović je kazao da „ako postoji iskrena, obostrana volja, nema te prepreke koja se može ispriječiti da do susreta dođe”.

Upitan da li je on dobio poziv od svog kolege Aleksandra Vulina da posjeti MUP Srbije, ministar je kazao da poziv nije dobio, ali da bi se na eventualni poziv sa zadovoljstvom odazvao.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta