SD

Foto: SD

Siguran sam da će nadstranački savez na čijem osnivanju intenzivno radimo, u kojem će okosnicu činiti tri srodne državotvorne partije – SD, SDP i LP, doprinijeti dodatnom snaženju i konsolidaciji građanskog bića Crne Gore, poručio je predsjednik SD Damir Šehović.

On je na sjednici opštinskog odbora u Bijelom Polju da će savez kao takav predstavljati konkretan i kvalitetan politički odgovor na vrijednosno i svako drugo posrnuće našeg društva kojem nažalost svjedočimo poslednjih godina,

Crnoj Gori je, naglasio je dalje Šehović, više nego ikad potrebna pristojnost i civilizivanost u javnom prostoru, ali i odlučnost i dosljednost u suprotstavljanju populizmu i latentnom nacionalizmu kojem smo zahvaljujući neodgovornoj vlasti svakodnevno izloženi.

– Potrebno nam je aktivno učešće svih struktura društva, kako ideološki bliskih političkih partija, tako i društveno i držsvno odgovornih nepartijskih udruženja i pojedinaca. Neophodna je politička ponuda sa kojom su svi načisto, koja ima svoje istorijsko utemeljenje, ali i nove ljude i svježu energiju za novo političko vrijeme koje živimo. Zato me veoma raduje gotovo bezrezervna podrška koju dobijamo za novi model političkog djelovanja SD-a, zaključio je Šehović.

Potpredsjednik SD-a i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša naveo je da populizam koji nažalost sve više dobija na značaju nije održiv način za ekonomski snažniju, socijalno odgovorniju, pravedniju i progresivniju Crnu Goru kojoj težimo.

– Takav neodgovoran pristup na srednji i dugi rok može imati veoma štetne posljedice po državu i društvo u cjelini, i po pravilu se završava neslavno. Zato je nužan snažniji i kredibilniji politički odgovor na takve pojave, i to ne samo nas koji kao poslanici SD-a to gotovo svakodnevno činimo u Skupštini Crne Gore, nego organizovanij, jači i širi društveni odgovor. A upravo to je poenta priče o kreiranju nove opozicione ponude, koja će vjerujemo brzo biti formalizovana, poručio je on.

Poslanik SD-a Branislav Bane Nenezić saopštio je da su starije kolege, koji su politički djelovali u još težem i izazovnijem političkom vremenu 90-tih godina, utemeljivači građanske, evropske i sekularne orijentacije Crne Gore.

– Zbog toga mi kao predstavnici nove generacije te iste politike imamo i dužnost i obavezu da te vrijednosti, na koje se gotovo svakodnevno na različite načine besprizorno atakuje, čuvamo i branimo, dostojanstveno i beskopromisno, kako nam uostalom i dolikuje, kazao je Nenezić.

Prema riječima Ismara Ćorovića, predsjednik opštinskog odbora u Bijelom Polju, svaki dobronamjeran građanin Bijelog Polja je ponosan na multietnički i građanski karakter te opštine.

– Nemam nikakvu dilemu da će najavljenim zajedničkim politčkim djelovanjem u formi nadpartijskog saveza, ta ideja u našem gradu biti još snažnija i dominantnija, kazao je Ćorović.

Sjednica bjelopoljskog opštinskog odbora je organizovana u okviru aktivnosti obilaska odbora i razgovora sa članstvom rukovodstva partije, a u kontesktu osmišljavanja novog modela saradnje između srodnih partija i pojedinaca, sa ciljem jačanja socijaldemokratske i generalno građanske misli u Crnoj Gori.

Izvor: DAN

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta