Foto: Pixabay

U novom Upravnom odboru su reditelj Gojko Berkuljan, predsjednik UO, producent Ivan Đurović, reditelj Ivan Marinović, producentkinja Biljana Vušović i reditelj Ivan Čojbašić

Za novog predsjednika Udruženja filmskih producenata i reditelja Crne Gore na sjednici Skupštine te organizacije jednoglasno je izabran producent Sehad Čekić, nakon isteka mandata Ivanu Marinoviću. 

Čekić je, između ostalog, član Evropske filmske akademije, nacionalni predstavnik naše zemlje u fondu Eurimaž i profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici Udruženja konstituisan je i novi Upravni odbor Udruženja, koji će u narednom periodu činiti: reditelj Gojko Berkuljan, predsjednik UO, producent Ivan Đurović, reditelj Ivan Marinović, producentkinja Biljana Vušović i reditelj Ivan Čojbašić.

Udruženje je zahvalilo na angažmanu dosadašnjem predsjedniku, Ivanu Marinoviću, na postignutim rezultatima, podizanju vizibiliteta, uspostavljanju praksi i pokretanju projekata u izuzetno komplikovanim, izazovnim okolnostima u prethodnom periodu. 

Na sjednici Skupštine Udruženja razmatrana su pitanja od značaja za dalji napredak crnogorske kinematografije, kao i aktuelni izazovi sa kojima se suočavaju članovi. U narednom periodu biće organizovane radionice za podizanje kapaciteta u raznim audiovizuelnim oblastima, a u posebnom fokusu će biti festivalska promocija i međunarodni nastup, bioskopska distribucija, kao i unapređenje komunikacije sa evropskim fondovima. Naredni Montenegro Film Forum, uspostavljen prije više od deset godina i okupljao filmske profesionalce iz regiona i Evrope, biće održan sljedeće godine u organizaciji Udruženja. Fokus foruma biće na inovativnim produkcionim praksama. 

Udruženje filmskih producenata i reditelja Crne Gore član je jedne od najprestižnijih evropskih filmskih organizacija – Federacije evropskih filmskih reditelja (Federation of European Film Directors – FERA).

Izvor: PA

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta