SDT: Podignuta optužnica protiv četiri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je podignuta optužnica protiv četiri osobe, zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i ubistva.
Foto: Gradski.me

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv R,Ž, R. Ž, Z.P. i M.V, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistva srpskog državljanina Ljubomira Lainovića, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Mediji pišu da je riječ o Radoju Živkoviću, Ratku Živkoviću, Zdravku Perunoviću i Milanu Vujotiću.

„Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, a potom donio odluku da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Lj.L, jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela, pa je okrivljeni R.Ž, dovezao oštećenog u šumu, na području sela G, opština D, lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja, gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000“, navodi se u saopštenju SDT-a, koje potpisuje specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, okrivljenima je određen pritvor, a sud je naredio i raspisivanje potjernice.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments